NyheterLes hva som skjer i klubben

Damenes aften

Mars 2017: Det var en mørk mørk kveld, på et mørkt mørkt loft; de av klubbens damer som hadde lyst og anledning satte hverandre i stevne for å dyrke det faglige, det kreative og det sosiale (valgfri rekkefølge). 

De var fotografer og modeller som det passet seg, de lærte en masse og de skal visstnok ha hatt det svært moro. Før de gikk hjem og ga seg i kast med Lightroom og Photoshop. 

Vi hører at suksessen vil bli gjentatt. 

Klikk her for å se noen av bildene.

 

Blant spøkelser i Skjonghelleren.

Lørdag 11. februar dro fem klubbmedlemmer på improvisert utflukt til Skjonghelleren på Valderøya. Rent fotografisk ble det fantastiske været og den lave vintersola en utfordring - det var fullt dagslys der inne. Det betyr at vi må ta en ny tur en annen gang. Men bilder ble det - klikk her for å se noen av dem. 

Og så lærte vi at det er utrolig mye støv der inne. Unngå for all del å bytte objektiv inne i helleren. Det blir nok dritt på brikka uansett. 

Nå skal vi lage fotobøker

Fotobøker er kult - også for erfarne hobbyfotografer som vil lage "coffee table bøker" med sine beste bilder. Det er inntrykket vi satt igjen med da Marit Brunstad på Sponland Foto holdt det første av to kurs for klubbens medlemmer. 

Opplegget er basert på CEWE fotobøker. Jobben gjøres et i program som lastes ned på egen pc. Noen dager senere kan bøkene hentes hos Sponland. Sjekk www.fotoworld.no

Kurset ga en innføring i formatvalg, layout, papirvalg som passer til bildene og mye annet. Fjorten medlemmer deltok på dette første kurset, og vi tror ikke det blir færre på det neste. For med dette opplegget kan fotobøker bli fantastisk flotte.

For ordens skyld: Man MÅ ikke gå på kurs for å lage sin egen fotobok, men for kresne hobbyfotografer var det en morsomt å se hvor flotte sånne bøker kan bli.

Takk til Marit. Det er godt at vi har deg og Sponland Foto her i byen. 

Ålesund Kameraklubb med 10 utmerkelser i Foto-NM Høst 2016

Jan Roald og Stein Lauritsen fikk "Hederlig omtale" i hver sin klasse, henholdsvis Urbant landskap (monokrom) og Kulturlandskap (farger). I tillegg fikk klubben seks "Antatt" i klassen Urbant landskap og to  i klassen Kulturlandskap. 

Regn med at denne klubben går for medaljer neste gang.

Bilder under er Jan Roalds "Alone". Klikk her for å se alle de 10 bildene som fikk utmerkelser.

 

Se resultatene i Klubbkonkurransen høst 2016

Det ble konkurrert i hele 6 klasser. Deltakelsen var stor, og konkurransen ble juryert av Molde Kameraklubb.

Se alle bildene her.

Presentasjonen åpner med bildet Mother and Son av Sverre O. Sebjørnsen, som også ble årets fotograf - dvs som sanket flest poeng da både vår- og høstkonkurransen ble summert. 

Årets bilde 2016

Årets Bilde velges ut blant de bildene som har vunnet konkurransen KVELDENS bilde på klubbmøtene fra januar til november. Arets bilde ble ARTISTEN, tatt av Lene Huse. Vi gratulerer med seieren.